Gadis Cantik SHAKLEE : Program Sehari Community Service di Baitul Husna

Assalamualaikum J .

Apa Khabar awak yang membaca blogdiari saya ni ?? Moga baik baik sentiasa J.
19 /11/2016

Hari ni diela ke rumah ANAK ANAK YATIM DAN FAKIR MISKIN BAITUL HUSNA di Bukit Pelindung, Kuantan .

GAMBAR 1

Alhamdulillah . I done my community service here today . Dalam banyak banyak kelas skills yang uia beri , i choose to be here . Sebab nak kenal lebih dalam tentang masyarakat . 💓 dan ianya the most lovely place ever to me J

Akak banyak cerita cinta terkumpul di sini dengan mereka , wajah wajah suci adik adik baitul husna ni akan diela ingat sampai bila bila . Huhu tak sabar diela nak ceritakan satu persatu 😊😊 .


INTRODUCTION




KAMI PASUKAN MONYET





GAMES TIME


GAMBAR 2

Hihihi .. Kalau namanya perempuan , tak masuk dapur , tak sah la kan https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f83/1/16/1f60e.png😎https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f83/1/16/1f60e.png😎https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f83/1/16/1f60e.png😎 ... usai saja bermain dengan adik adik , saya ke dapur pulak melihat orang kampong memsak J . Saya kene laa tunjuk rajin , nanti susah dpt jodoh , hihi .. Gurau je .


GAMBAR 3

Acah acah as happy mother with 4 daughters J . Nampak happy kan ? ye laa… Umur baru 22 anak dah empat . https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f4f/1/16/1f601.png😁https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f61/1/16/270c.pnghttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f61/1/16/270c.png .. Hihi Peaceeeee . Yang sulung tu dah tingkatan 1 dah . Syukur Alhamdulillah . Diela akan rindu mereka sangat sangat .

GAMBAR 4

Dalam ramai ramai anak anak kat rumah baitul husna , yang ni yang paling kecik and GAMBAR NI yang paling SPECIAL , terharu sebab dia jenis yang xnak dengan orang , kesian tengok kakak dia , asyik kene dukung dia sampai tak boleh join main game .
Diela diam je tengok dia , x reti nak amik dia sebab diela mmg tak suka budak budak . Tapi dia tetiba datang , minta nk riba ... Hihihi but i think i know why , sebab diela kan duduk atas buai sambil pegang fon pulak tu , sambil henjut henjut suruh diela buai dia , sambil dia main game pow dlm fon tu https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fd0/1/16/1f602.png😂https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fd0/1/16/1f602.png😂https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fd0/1/16/1f602.png😂 .. Sabar je la ngn kau dik (baru akak nak berangan adik dtg sbb akak ada gaya keibuan https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fd0/1/16/1f602.png😂).
Memory with my little angel.

GAMBAR 5

Ni kalau lecturer diela nampak apa yang diela buat ni kompem kene marah kan . huhuhu https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fd0/1/16/1f602.png😂https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fd0/1/16/1f602.png😂 https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f61/1/16/270c.png .. Lepas ni mesti sir dah tak nak bawa dh diela pegi program community service . hihi .. Sebenarnya saje je ni, nak main main and manja dengan dia , sebab diela perasan pagi tadi masa diela sampai , lipstic yang dia pakai dah tertanggal , so kita main lipstic lipstic boleh kan dik https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f7f/1/16/1f60a.png😊https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f7f/1/16/1f60a.png😊 . hihihi ..
Btw , ni Aisyah , umur 8 tahun , dia selalu dtg secara tiba tiba dari blkg diela , dan akan merengek macam macam :

"akak nak riba" ..

Masa makan ,
"akak , nak makan dengan akak" (lepas tu mula lah yang lain jelez dengan dia ^^).

Tapi yang paling sayu , masa dila dah siap uruskan dia makan , diela baru siap makan, dan diela mula berjalan nak join kawan kawan dila yang lain dekat meja lain tak jauh dari situ .. Tetiba dia datang dari belakang diela , peluk and cakap :

"akak" ..
 "Ye dik" ...
 "Akak sayang kitorang ke ??

DIELA lihat wajah dia mendongak tu , rasa nak luruh hati . Lalu diela bongkokkan badan dan peluk dia . Dila tenung wajah dia , memek muka curious dia tu masih sama, saje je nk buat akak sedih .. 

Huhuhu ... Sabar je la , oneday akak datang lagi k .

"masa tu mesti dh besar kan"..


 X putus ulang kat dia belajar rajin rajinhttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f66/1/16/1f493.png💓https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f66/1/16/1f493.png💓

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI