SET KECANTIKAN kULIT SHAKLEE: Jerawat Saya Sembuh Dalam Masa Sebulan.

Hai, assalamualaikum J .

[Hanya Yang Pernah Alami Kulit Berjerawat Je Yang akan Faham cerita ni] .

GAMBAR KANAN (BLN 9 LEPAS) , GAMBAR KIRI (GMBR SKRG).


Diela nak share full story kisah diela , harap u olss baca sampai habis .

Bermula nya , pada bulan 9 lepas . First time diela dpt jerawat teruk , ramai kawan2 yang turut perasan , masa tu diela baru lepas habis clinical practice di hospital , and bila diela balik ke univesity , diela ad practical exam and viva test .

Stress tu biasa la . so, diela amik masa untuk balik rumah di kampung sekejap , sangat menyedihkan , first time adik jumpa diela dekat terminal bas , dia kata :

"ish, macam bukan akak je", ye laa , ni first time taw DIELA kene jerawat teruk macam ni. Adik sendiri pun dah tak cam kakak dia :(.


Paling x boleh lupa , pada hari exam , lecturer tanye :

“adila, muka awk kene demam campak ke??”.

Huhuhu ... Mgkn sbb dia tgk muka sy teruk sangat . memang teruk , sangat terukhttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fe/1/16/1f622.png😢https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fe/1/16/1f622.png😢 , effect sakit dia meruam panas bengkak satu muka . dila tak mampu pakai apa apa .




Dila buang semua product cosmetic yang diela pakai , dan hanya mampu cuci muka dgn air suam je setiap hari . (leceh jgk nk panaskan air sblm mandi).

Huhu. Tetiba , suatu hari diela terbaca dkt advertisement di FB , Mary Kay dan dtg ke uia , so diela join je program dia y bernilai rm15 utk mendaftar. Hanya niat utk dptkan info tentang penjagaan kulit melalui product .


Malangnya, yang dtg semua yang dah cantik cantik , diela x tahu nk sorok muka kt mana , maka diela lah yang mejadi tumpuan mereka , sehinggakan ketua conductor mereka dtg dn tanya sy tentang kulit ni adakah sebab stress (dia bertanya dgn sgt memahami , katanya dia juga begitu dulu).

"Awak jangan risau , 6 bln lagi elok la, kulit sy pun mcm ni dulu".

(Tak tahan nya , she bring mic with her, habis la satu dewan dgr https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f81/1/16/1f60c.png😌https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f81/1/16/1f60c.png😌).

Aku terdiam je masa tu . diela tak mampu nak beli products dia sebab mahal sgt , you know mary kay punye price kan ? Huhu ...

GAMBAR DIELA SEMASA SERTAI MARY KAY MAKE UP CLASS


TERUK KAN ??

Walau dah tutup dengan mekap yang super duper mahal tu still tak dapat tutup jerawt kat muka diela masa tu :(.

Nasib lah diela jenis yang tak suka kecantikan melalui mekap , so diela nk rawat dari dalam je , kerana kecantikan dari dalam lebih KEKAL.

Lalu ..

Diela amalkan gaya hidup sihat , dengan bantuan SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE.

DIELA DISIPLIN DENGAN SHAKLEE DAN NATURAL PRODUCT

Diela amalkan pemakanan sihat secara berdisiplin . seperti :
  1. 1. Air yang banyak dan cukup.
  2. 2.  Makan ikan dan sayur sahaja (avoid oily meet).
  3. 3.  Amalkan tomato dan apel (gantikan junk food n sneck).
  4. 4.   Amik supplement utk kulit dari SHAKLEE.
  5. 5.  Tidur yang cukup.


Product set kecantikan kulit SHAKLEE yang diela ambil ialah :
1.  Esp
2. Vitamin C
3.  Alfalfa .

Dan sekarang untuk hilangkan parut , diela amalkan
1.  Vita E. 


Alhamdulillah , kesannya saya pulih dlm masa 1BLN JE https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f7f/1/16/1f60a.png ( tak payah tunggu 6 bulan macam yang Mary Kay cakap tu^^)😊  



Jadi, jom pilih Set Kecantikan Kulit SHAKLEE . Ia memberi anda 100% rawatan kesihatan dari dalam .
.
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f38/1/16/1f34a.png🍊
 perlindungan daripada sinar uv
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f38/1/16/1f34a.png🍊 mengurangkan kesan sunburn
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f38/1/16/1f34a.png🍊 tona kulit menjadi lebih sekata
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f38/1/16/1f34a.png🍊 menggantikan tisu yg rosak dan menyembuhkan luka
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f38/1/16/1f34a.png🍊 mencerahkan kulit secara semulajadi
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f38/1/16/1f34a.png🍊 membantu masalah kulit sensitif seperti resedung dan eczema
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f38/1/16/1f34a.png🍊 mengatasi masalah jerawat
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f38/1/16/1f34a.png🍊 mengurangkan kedutan dan tanda penuaan
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f38/1/16/1f34a.png🍊 membantu menghasilkan kolegen dalam badan
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f38/1/16/1f34a.png🍊 kulit lebih glowing dan radiant
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f38/1/16/1f34a.png🍊 mengelakkan kulit kering dan kusam.
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f38/1/16/1f34a.png🍊 mengurangkan simptom demam dan selsema.


HANYA TINGGAL NAK HILANGKAN PARUT SAHAJA .

TESTIMONI LAIN :








Bagi yang ingin menggunakan SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE < sila pm saya atau tinggalkan nom anda di bawah>.


Agent sah shaklee anda, 
Dia diela 



DIA DIELA
013-3136199

.

Gadis Cantik SHAKLEE : Program Sehari Community Service di Baitul Husna

Assalamualaikum J .

Apa Khabar awak yang membaca blogdiari saya ni ?? Moga baik baik sentiasa J.
19 /11/2016

Hari ni diela ke rumah ANAK ANAK YATIM DAN FAKIR MISKIN BAITUL HUSNA di Bukit Pelindung, Kuantan .

GAMBAR 1

Alhamdulillah . I done my community service here today . Dalam banyak banyak kelas skills yang uia beri , i choose to be here . Sebab nak kenal lebih dalam tentang masyarakat . 💓 dan ianya the most lovely place ever to me J

Akak banyak cerita cinta terkumpul di sini dengan mereka , wajah wajah suci adik adik baitul husna ni akan diela ingat sampai bila bila . Huhu tak sabar diela nak ceritakan satu persatu 😊😊 .


INTRODUCTION




KAMI PASUKAN MONYET





GAMES TIME


GAMBAR 2

Hihihi .. Kalau namanya perempuan , tak masuk dapur , tak sah la kan https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f83/1/16/1f60e.png😎https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f83/1/16/1f60e.png😎https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f83/1/16/1f60e.png😎 ... usai saja bermain dengan adik adik , saya ke dapur pulak melihat orang kampong memsak J . Saya kene laa tunjuk rajin , nanti susah dpt jodoh , hihi .. Gurau je .


GAMBAR 3

Acah acah as happy mother with 4 daughters J . Nampak happy kan ? ye laa… Umur baru 22 anak dah empat . https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f4f/1/16/1f601.png😁https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f61/1/16/270c.pnghttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f61/1/16/270c.png .. Hihi Peaceeeee . Yang sulung tu dah tingkatan 1 dah . Syukur Alhamdulillah . Diela akan rindu mereka sangat sangat .

GAMBAR 4

Dalam ramai ramai anak anak kat rumah baitul husna , yang ni yang paling kecik and GAMBAR NI yang paling SPECIAL , terharu sebab dia jenis yang xnak dengan orang , kesian tengok kakak dia , asyik kene dukung dia sampai tak boleh join main game .
Diela diam je tengok dia , x reti nak amik dia sebab diela mmg tak suka budak budak . Tapi dia tetiba datang , minta nk riba ... Hihihi but i think i know why , sebab diela kan duduk atas buai sambil pegang fon pulak tu , sambil henjut henjut suruh diela buai dia , sambil dia main game pow dlm fon tu https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fd0/1/16/1f602.png😂https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fd0/1/16/1f602.png😂https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fd0/1/16/1f602.png😂 .. Sabar je la ngn kau dik (baru akak nak berangan adik dtg sbb akak ada gaya keibuan https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fd0/1/16/1f602.png😂).
Memory with my little angel.

GAMBAR 5

Ni kalau lecturer diela nampak apa yang diela buat ni kompem kene marah kan . huhuhu https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fd0/1/16/1f602.png😂https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/fd0/1/16/1f602.png😂 https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f61/1/16/270c.png .. Lepas ni mesti sir dah tak nak bawa dh diela pegi program community service . hihi .. Sebenarnya saje je ni, nak main main and manja dengan dia , sebab diela perasan pagi tadi masa diela sampai , lipstic yang dia pakai dah tertanggal , so kita main lipstic lipstic boleh kan dik https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f7f/1/16/1f60a.png😊https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f7f/1/16/1f60a.png😊 . hihihi ..
Btw , ni Aisyah , umur 8 tahun , dia selalu dtg secara tiba tiba dari blkg diela , dan akan merengek macam macam :

"akak nak riba" ..

Masa makan ,
"akak , nak makan dengan akak" (lepas tu mula lah yang lain jelez dengan dia ^^).

Tapi yang paling sayu , masa dila dah siap uruskan dia makan , diela baru siap makan, dan diela mula berjalan nak join kawan kawan dila yang lain dekat meja lain tak jauh dari situ .. Tetiba dia datang dari belakang diela , peluk and cakap :

"akak" ..
 "Ye dik" ...
 "Akak sayang kitorang ke ??

DIELA lihat wajah dia mendongak tu , rasa nak luruh hati . Lalu diela bongkokkan badan dan peluk dia . Dila tenung wajah dia , memek muka curious dia tu masih sama, saje je nk buat akak sedih .. 

Huhuhu ... Sabar je la , oneday akak datang lagi k .

"masa tu mesti dh besar kan"..


 X putus ulang kat dia belajar rajin rajinhttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f66/1/16/1f493.png💓https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v6/f66/1/16/1f493.png💓
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI