TIGA Perkara Wajib Yang Perlu Dilakukan Bagi Menghilangkan Masalah Rabun.

Bismillahirrahmanirrahim....



Tak zabarrrr nyer nak share dengan u olsss semua, tentang bagaimana cara saya menghilangkan masalah rabun pada mata saya.

Saya sendiri memakai cermin mata sejak tingkatan 1. Kalau tak pakai, habis lah saya... main langgar jer semua. hihi.. tambah tambah silau sy tinggi...hmmm..

Tapi masa tu tak rasa apa apa, sebab kononnya bila pakai speck mata  ni, nampak bijak. nampak pandai kan. *poyo betol... hehe





Speck Mata Tanpa Bingkai Saya.

Bila speck mata  berubah fashion, saya tak pernah miss untuk follow... macam macam, termasuklah latest speck mata berbingkai hitam tuu.. hampir rata-rata orang menggayakan spek mata macam tu, termasuklah saya.

Tetap Nampak Nerd Dengan Speck Mata Berbingkai.

Apa Sebab Yang Membuatkan Saya Berazam Meninggal Speck Mata Saya??

1) Cermin mata membuatkan mata saya lebam di bawah mata.
2) Saya rasa hilang confident bila nak tukar fashion tudung.
3) POWER mata saya makin lama makin meningkat, bukan makin berkurang (maknanya ia tidak merawat).
4) Harga cermin mata semakin lama semakin meningkat.
5) Saya dipandang skema dalam kalangan keluarga terutama semasa musim raya.

Perkara Pertama Yang Saya Lakukan Dalam Merawat Mata ialah:

1) Amalkan rehat yang cukup, dan tidur yang berkualiti. ( elakkan bermain gadjet seperti TELEFON BIMBIT sebelum tido kerana ia mempunyai radiasi yang tinggi kerana bateri telefon diperbuat dari RARE EARTH Material - sejenis  bahan bersifat radioactive. )

2) Amalkan supplemen mata yang diluluskan KKM dan di jamin berkesan. ( supplemen lebih berkesan dari eyedrop kerana ia memberi rawatan dari dalam sel, sedangkan eye drop bukanlah artificial tears yang sebenar dan tidak dapat merawat apa apa masalah mata, malah hanya mampu memberi keselesaan sebentar sahaja kepada pengguna - sumber dari OPTOMETRYST IIUM sendiri. ) 

3) Menjaga pemakanan seperti tidak mengambil makanan bercaffein, berlemak, air gas dan berminyak. ( makanan bercaffein menyebabkan nutrient dan vitamin dari pemakanan harian kita seperti dari buah buahan dan sayur sayuran yg penting untuk mata tidak dapat diserap oleh darah. )

Supplemen Mata Terbaik dan Termurah bagi Saya Adalaaahhhh :



Saya memilih produk ini kerana terdapat banyak pengguna yang telah berjaya menurunkan masalah mata rabun mereka.

Pengasasnya juga seorang doctor yang pasti arif tentang sistem badan manusia.



ANDA NAK LIHAT MATA SAYA SEKARANG ??



Ia Lebih Hitam Dan MATA saya Sudah Tidak Bengkak dan Lebam, 






Result Terbaru Mata Saya : Kanan Kiri [50 , 0 ].... ( sudah sama dengan  mata normal)



Testimoni Pengguna Lain SELAIN Saya.




BAGAIMANA NAK DAPATKAN CAROTOMAX ??

Direct Contact :

+6013-3136199
( dieyla )

Ig:
dia_dieyla

Fb:
Dia Diela

 JOMM Jawab Exam Tanpa Spect Mata jomm... !!!


TQEW ~











Kulit Cerah Tiba Tiba.

Vitamin C Menjadikan Kulit Saya CERAH Dan SEKATA.


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamulaikum wrt. wbh.

Diela ada kelas dari pagi sampai malam.

Nak tahu macamana diela jaga muka diela ??

Diela constantly amalkan supplemen vitamin C dan E dari shaklee supaya ia menjaga kesegahan sel dari dalam. Alhamdulillah, semuanya menjadi. Sebelum tu Diela nak kongsi tentang sesuatu.

Berapakah bilangan vitamin C yang diperlukan oleh badan kita setiap hari.

Keperluan minimum Vitamin C bagi individu dewasa menurut RDA adalah 60mg/hari.

"The RDA (U. S. government Recommended Daily Allowance) is the nutritional equivalent of the minimum wage."
- Dr. Joel Evans ;The Center for Women's Health

"The medical profession itself took a very narrow and very wrong view. Lack of ascorbic acid caused scurvy, so if there was no scurvy there was no lack of ascorbic acid. Nothing could be clearer than this. The only trouble was that scurvy is not a first symptom of a lack but a final collapse, a premortal syndrome and there is a very wide gap between scurvy and full health. "
- Albert Szent-Gyorgyi ; Nobel-prize winner for his discovery of vitamin C



Bagaimanakah Vitamin C di serap oleh tubuh badan kita ??


Vitamin C mengambil masa 2-3 jam sebelum ia mencapai tahap maksimum dalam darah. Kebanyakan Vitamin C akan terhapus sepenuhnya selepas 3-4 jam. Ianya akan mula berkurangan dalam salur darah, dah hilang melalui peluh dan melalui pembuangan air kecil. Oleh kerana itu, Vitamin C perlu diambil setiap hari dan berkadaran, contohnya setiap 4 jam sekali.

Sebagaimana yang diterangkan sebelum ini, Vitamin C merupakan vitamin yang tidak dapat di hasilkan oleh badan kita sendiri, malah perlu di ambil dari diet yang pelbagai seperti pelbagai jenis buah buahan. Persoalannya, adakah anda memakan buah setiap hari ??





Buah apakah yang mengandungi Vitamin C tertinggi ??


Jambu biji
Kandungan vitamin C dalam jambu biji hampir 2 kali lipat dari jeruk. Dalam 100 gram buah jambu biji mengandung 108 mg vitamin C. Buah jambu biji berkhasiat untuk mengubati gangguan perut seperti dierhea.

Jeruk 
Sebuah jeruk menyediakan 50 sampai 70 mg vitamin C, setara dengan keperluan harian vitamin C Anda. Jeruk juga merupakan sumber serat, folat, serta antioksidan, vitamin dan mineral lainnya. 

Apel 
Kandungan vitamin C dalam 100 gram buah apel adalah 5 mg. Apel juga kaya akan flavonoid antioksidan yang mengurangi risiko penyakit jantung, stroke dan kanker. Sebuah apel sedang memiliki sekitar 80 kalori.

Delima
Satu buah delima menyediakan 40 persen kebutuhan vitamin C harian Anda. Delima juga mengandung folat, serat, kalium, niasin, vitamin A dan E. Antosianidin dalam delima memiliki sifat antioksidan dan anti-inflamasi, yang menurunkan kolesterol dan tekanan darah, melindungi gigi, mencegah osteoartritis, alzheimer, cancer payudara, leukemia, cancer paru dan cancer prostat.

Buah Kiwi
Pada berat yang setara, buah kiwi mengandungi dua kali vitamin C daripada jeruk. Selain mengandung banyak vitamin C, buah kiwi merupakan sumber magnesium, kalium, vitamin A dan E.

Buah Anggur 
Buah anggur memiliki kandungan vitamin c yang lumayan, yaitu 10,8 mg tiap 100 gramnya. Anggur merah juga mengandung zat besi, kalium, serat dan antioksidan lain yang berlimpah. 

Strawberi
Pemakanan harian strawberi membantu anda mengendalikan diabetes Jenis 2 dan mencegah penyakit jantung. Strawberi juga merupakan sumber vitamin C dan antioksidan lainnya. Dalam satu buah stroberi 147 gram, mengandungi vitamin C sebanyak 86,5 mg

Betik
Betik menyediakan banyak vitamin C, folat dan karotenoid. Betik merupakan satu-satunya sumber papain, enzim pencernaan alami yang membantu mencerna protein. Dalam 150 gram buah betik, mengandung vitamin C sebanyak 90 mg.


Mangga
Sebutir buah mangga rata-rata mengandungi 60 mg vitamin C, yang sama dengan jumlah harian yang disarankan. Antioksidan dalam mangga membantu mencegah artritis, mempercepat penyembuhan luka dan sangat baik untuk sistem kekebalan tubuh.


Tomato
Tomaot adalah sumber vitamin C dan likopen, salah satu karotenoid terkuat yang bertindak sebagai antioksidan. Dalam satu buah tomat ukuran kecil bisa mengandung vitamin C sebanyak 23 mg.

Selain buah-buahan di atas, masih banyak lagi buah yang mengandung vitamin C seperti pisang, melon, leci, semangka, nanas, markisa dan Blackcurrent.





Apakah fungsi Vitamin C ??

Fungsi vitamin C bagi tubuh sangatlah penting untuk pembentukan kolagen, meningkatkan sistem kekebalan tubuh, serta membantu penyerapan zat besi.





Bilakah badan paling kerap menggunaan vitamin C ?? 


Ia digunakan ketika berada dalam keadaan stress. Oleh itu, apabila seseorang berada dalam keadaan stress, ia akan digunakan lebih banyak dan ia akan habis lebih cepat. 





Pantang semasa mengambl Vitamin C.

Kadar penyerapan Vitamin C akan berkurangan bagi individu yang merokok, tertekan, demam panas, menggunakan antibiotik, terhidu DDT atau wap dari petrol dan dengan pengambilan aspirin atau ubat tahan sakit. Pengambilan air baking soda bagi individu yang mengalami masalah pencernaan akan menyebabkan medium dalam perut menjadi beralkali, yang mana akan memusnahkan Vitamin C.





Vitamin C terbaik  bagi Saya ??


♡♡Vitamin C sustained release ~~ 1 biji vitamin C = 500mg =7 biji oren Sanquick Nak SIHAT, ambik Vitamin C Nak nampak MUDA, ambik Vitamin C Masalah RESDUNG, ambik Vitamin C Ibu MENGANDUNG, MENYUSU, BERPANTANG, ambik Vitamin C.. Tak hairanlah kalau ARTIS sampai sanggup CUCUK Vitamin C kan ^^ !!! Untuk u ols y malas nk beli buah, kupas buah, potong buah, atau dah lama x makan buah... jom dptkan Vitamin C ney, kite jaga kesihatan sama2.



Saya pengguna setia Vitamin C .



Anda ingin cara mudah dalam mengambil Vitamin C, tak perlu potong buah, tak perlu kupas buah, Jom menjadi pengguna bersama sama saya.



Maklumat :

Untuk Order, direct contact 0133136199.

Ig. dia_dieyla.

TQEW ~ ~






Menangis Tengok T_T !!!

A ( 3 Jun 2012 )

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum wrt. whb..

Rasa Nak Ubah Diri Jadi Feminine Jer ... Jemput baca.. hehe !


Alam baru dalam hidup diela.. masa ni umur dah 18 tahun. Baru lepas SPM dan masih mentah dan buat pertama kali nya juga diela melangkah ke dunia luar yang memaparkan pelbagai jenis ragam manusia. Diela berasal dari Kelantan, dengan budaya KAMPUNG + TIMUR nie diela agak awkward (jakun) dengan keadaan sekitar.

Masa ni tahu tak apa jadi kat diela ?? masa nie lah fikiran diela mula bercelaru, diam tak diam terselit rasa nak berubah jadi perempuan feminine. Korang pernah tak ada perasaan tu ?? hehe... bila pegi kelas setiap hari, jumpa kawan kawan dari seluruh negeri, diam diam rasa nak ubah seluruh perbuatan, akhlak, termasuk fizikal supaya tak goyah dengan kesempurnaan orang lain.

Kat dunia ni semuanya bermula dari azam (niat) kan??  Jadi tak hairan lah, diela nie yang sangat sangat kuat berangan, apatah lagi bila tengok drama bersiri Indonesia, diela nak sangat jadi cantik macam diorang, nak ada SA (secret admirer) macam kawan kawan kat asrama dulu. 

Pastu mula lah diela pilih baju terang terang, pakai bedak + lips ice pegi kelas, huhu jalan tu sopan kalah wanita melayu terakhir... hehe. uhhuiii camtulah... kisah perempuan *semuanya penuh cemburu dan kisah i terbongkar dekat sini la pulak. hihi..... before tu, awak nak tengok saya masa tu tak ??

Semester Pertama Asasi Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, 
Kampus Petaling Jaya.

HEHE... Nak tergelak tengok gaya saya pose dalam gambar nie, alahaiii.... nak nampak ayu sangat la ye... hmmmm.... tapi masa ni hidup diela macam takde life, hanya pagi petang ke kelas, Kadang kadang sampai malam. Berada di Kuliyyah Sains Hayat.. menjadi student sains ni, boleh dikatakan diela hanya ada masa untuk buku dan kelas. Makan bila waktu rehat, Keluar bila hujung minggu.. tu pun keluar ke pasar malam jer sebab nak cari makanan best best, ye laa asyik makan ayam goreng kat kafe jer hari hari, jemu sangat tekak masa tu.

Mempunyai fizikal yang sederhana tinggi, sedikit kurus, berkaca mata dari tingkatan 1 .. diela kurang keyakinan untuk bertegur sapa dengan lelaki. Sekali sekala, diela rasa cemburu dengan kawan kawan yang ada ramai kawan lelaki.

" hmmm... dah umur dah 18, dah duduk alam universiti dah pun, tapi masih menyepi, fon tu diam jer, kalau ada nom yang tak kenal nak berkenalan pun, segan nak layan, sebab dah tahu, kalau jumpa dekat luar, dia mesti tak nak berhubung dah lepas tu.." inilah bisikan hati diela setiap hari.

Tapi masa tu diela ada suka dekat seseorang, saat perkenalan masa program BatchMarking selama 7 hari dekat Sekolah Sains Hulu Selangor dulu. Dan dia adalah ketua pelajar masa tu. Namun, diela tabahkan hati, diela hilangkan semua perasaan minat tu, sebab diela rasa dia takkan pandang diela walau hanya sebelah mata. Perit sangat masa tu, tp diela ubati hati diela dengan sibukkan diri dalam belajar.

Nak jadi cerita, diela satu bilik dengan si cantik manis Shamira. Dia adik kepada pemilik Belle Vous Resources (BVR) iaitu satu produk kecantikan yang sangat laris. Miera seorang yang kemas berpenampilan, sentiasa menjaga kecantikan dirinya, dan sangat lembut. Jadi azam diela untuk berubah makin tinggi.

Shamira Binti Shamsuddin.


Cantikkan dia... ?? Cantik sangat...

Diela nak sangat kulit macam dia, kulit putih, bibir pink.. dan oleh sebab itu diela mula selongkar medan sosial, diela mula search beberapa produk kecantikan yang ada, yelaa... kulit diela kusam, banyak parut, jerawat pasti akan muncul dengan banyak nya bila datang bulan.. setiap bulan jerawat baru akan timbul, sedangkan parut lama belom sembuh.

Alhamdulillah akhirnya, atas nasihat seseorang yang sangat diela sayang, iaitu kakak diela, dia nasihatkan diela supaya mulakan jaga diri sebagai wanita melalui dalam. Usah fokus pada produk skin care y suruh kita pakai berlapis lapis cream, pakai toner, foundation bagai, semua itu tak membantu. Kakak diela mnyuruh diela amalkan supplemen tambahan seperti vitamin dan protein supaya rawatan bermula dari dalam. bila sel kita dah cantik, cukup nutrient, darah kita tidak bertoksin, baru lah mata kita cantik, kulit kita glowing glowing dan senang menyerap semua produk yang kita amalkan.



Mula mula tak percaya, tapi bila lihat kakak diela yang dah berumur 33 tahun tapi masih cantik, kulit putih berseri, diela rasa diela harus mencuba. Diela cuma amalkan Vitamin C sustained release dari Shaklee.. kerana :

! Pengasasnya seorang doctor, bukan ratu cantik atau artis. (saya lebih yakin dengan ahli perubatan).

! Harga murah , sebotol cuma RM92.00 tahan 6 bulan. (sebiji cuma 50 sen).

! Sebiji cuma 50 sen tapi bersamaan 7 biji oren, sedangkan buah sepotong dah RM1.20 kan.

! Lecturer Biomedic dari UIA Kuantan, Doc Saadah juga suggestkan produk ini.

! Totally berasaskan bioflavonoid, mampu meleraikan vitamin sehingga 100% dalam salur darah supaya penyerapan berlaku secara sepenuhnya, tak tinggal baki lansung !! (jadi tak bimbang isu buah pinggang).

! Produk ini sudah bertahan selama 50 tahun.


Nak lihat hasil nya tak?? 

Gambar Teakhir Kami sebelum dia Menjadi student perubatan di MAHSA College.
Kota Bharu, Kelantan.


Saat ni umur diela baru 20 tahun. Bersyukur sangat-sangat, segala impian diela tercapai. Kulit diela glowings, bibir diela pink. Dan dah mampu bergambar sebelah Shamira dengan confident.. suka sangat (^_^) !!

Sekarang hari hari saya rakamkan detik gembira saya bersama Vitamin C ini.


Sebiji sehari dah tak risau tentang kulit kusam dan parut lama.

ANDA INGIN MERASAI BENDA YANG SAMA?

Anda boleh hubungi saya:
Dia Diela 0133136199
Instagram : Dia_Dieyla.


ANDA INGIN MENGETAHUI RAHSIA SAYA HILANGKAN CERMIN MATA SAYA PULAK ??

Carotomax, saya punye rabun dah kosong sebelah kiri dan kanan cuma tinggal 50.
7 tahun berkaca mata kini berakhir :) !



Nantikan cerita saya seterusnya, tentang penjagaan diri saya, dan kenapa kebanyakan artis ambil suntikan vitamin C.

Wassalam.









 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI